Θέλεις να σωθείς;

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ρώτησε τον παραλυτικό ο οποίος περίμενε στην κολυμβήθρα Βηθεσδά να πέσει πρώτος μετά την κίνηση των υδάτων για να θεραπευθεί: <<Θέλεις να γίνεις υγιής;>>. Ο άνθρωπος αιφνιδιάσθηκε με την ερώτηση αφού ήταν αυτονόητο ότι περίμενε κοντά στην κολυμβήθρα για να θεραπευθεί.

Απαντάει λοιπόν <<Άνθρωπον δεν έχω, διά να με βάλη εις την κολυμβήθραν, όταν ταραχθή το ύδωρ· ενώ δε έρχομαι εγώ, άλλος προ εμού καταβαίνει>>. Ιωάννης. ε:7 . Ο Κύριος όμως δεν τον ρώτησε αν έχει κάποιον να τον βοηθήσει, αλλά αν θέλει. Τελικά τον θεράπευσε και ο παραλυτικός σηκώθηκε και πήρε το κρεββάτι του και έφυγε. Σήμερα ρωτάει ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός κάθε άνθρωπο <<Θέλεις να σωθείς;>>. Από τί να σωθεί όμως, απορεί και ο ίδιος. Οι περισσοτεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Χριστός σώζει τον άνθρωπο' μετά θάνατο. << Θεός συγχωρεσ' τον >> λένε και το θεωρούν σαν μια μακάβρια ευχή. Κάνουν μνημόσυνα, σαρανταλείτουργα, προσευχές για ανάπαυση ψυχών. Είναι μεγάλη πλάνη να νομίζουμε ότι ο Xριστός σώζει τις ψυχές μετά θάνατο.

Ο Ιησούς Χριστός σώζει τον άνθρωπο. Ήρθε να βρεί και να σώσει τον άνθρωπο τον αμαρτωλό, να τον ελευθερώσει από την αμαρτία, να τον θεραπεύσει από την αρρώστεια, να του βγάλει τη θλίψη και την κατάθλιψη από την ψυχή του και να του δώσει αγάπη, χαρά και ειρήνη , ώστε να ζει και να εργάζεται και να επιδιώκει τους στόχους του με μεγάλη επιτυχία.

Θέλει να σε σώσει ο Χριστός. Από τί να σε σώσει; Απ' όλα. Από τα δεσμά της αμαρτίας που σε βασανίζουν και δε μπορείς να ελευθερωθείς, είτε αλκοολισμός λέγεται αυτό, είτε χαρτοπαιξία, είτε ναρκωτικά, είτε τσιγάρο, είτε σαρκολατρεία. Ο Χριστός θα σε συγχωρέσει για ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα και θα σου δώσει τη δύναμη να ελευθερωθείς από τα δεσμά της αμαρτίας που σε έχει καταστρέψει μέχρι σήμερα. Η αμαρτία σύμφωνα με το ευαγγέλιο είναι συγκεκριμένη πράξη. Αμαρτία δεν είναι να τρως <<κρέας και οψάριον>> Τετάρτη και Παρασκευή, ούτε να παντρευτείς αυτόν ή αυτήν που έχεις αγαπήσει.

Η αμαρτία είναι συγκεκριμένη πράξη και το Ευαγγέλιο τις αμαρτίες <<έργα της σαρκός>>. <<Φανερά δε είναι τα έργα της σαρκός, τα οποία είναι μοιχεία, πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια,ειδωλολατρεία, φαρμακεία, έχθραι, έριδες, ζηλοτυπίαι, θυμοί, μάχαι, διχοστασίαι, αιρέσεις,φθόνοι, φόνοι, μέθαι, κώμοι, και τα όμοια τούτων, περί των οποίων σας προλέγω, καθώς και προείπον, ότι οι τα τοιαύτα πράττοντες βασιλείαν Θεού δεν θέλουσι κληρονομήσει.>>Γαλάτες, ε:19-21

Θέλεις να σωθείς; Μην ψάχνεις να βρείς κάποιο σύστημα θρησκευτικό ή πολιτικό, μην ψάχνεις να βρείς κάποια εκκλησία με εντυπωσιακή εμφάνιση, μην ψάχνεις να βρείς κάποιο πρόσωπο ξακουστό. Κανείς δε μπορεί να σε σώσει και καμία εκκλησία δε μπορει να σώσει. Μόνον ο Ιησούς Χριστός σώζει. Για αυτό ήρθε από τον ουρανό και ενανθρωπίστηκε δια της παρθένου Μαρίας και μας δίδαξε το Ευαγγέλιο το οποίο είναι η Καινή Διαθήκη του Θεού προς τον άνθρωπο. Σταυρώθηκε πάνω στο σταυρό του Γολγοθά για να πληρώσει την ποινή την οποία είχαμε εις βάρος μας, ένεκεν των αμαρτιών και αδικιών που κάναμε και αναστήθηκε για να μας δώσει τη ζωή και την ανάσταση.

<<Ο ακούων τον λόγον μου και πιστεύων εις τον πέμψαντά με έχει ζωήν αιώνιον, και εις κρίσιν δεν έρχεται, αλλά μετέβη εκ του θανάτου εις την ζωήν.>>Ιωάννης, ε:24. Έτσι κήρυξε και έτσι πιστέψαμε και λάβαμε ζωή αιώνιον. Τώρα δε φοβόμαστε το θάνατο, ούτε την κρίση του Θεού. Όλα τα πήρε ο Χριστός πάνω στο σταυρό του Γολγοθά. Άλλαξε η ζωή μας, έγινε νέα, γεμάτη αγάπη, χαρά και ειρήνη. Έφυγε η θλίψη, η απογοήτευση και η απαισιοδοξία μέσα από τις ψυχές μας. Τώρα έχουμε πίστη, ελπίδα και αγάπη. Μας την έδωσε ο χριστός γιατί τον πιστέψαμε. Πήγαμε κοντά Του όταν μας κάλεσε. Τί θέλει ο Ιησούς Χριστός να του προσφέρεις για όλη τη σωτηρία που θα σου δώσει; Τίποτα δε θέλει, καμία προσφορα, κανένα αντάλλαγμα. Ο Χριστός δε δέχεται τάματα, ούτε προσφορές, ούτε θυσίες από κανένα άνθρωπο. Θέλει μόνο να Τον πιστέψεις, να Τον ζητήσεις και να δεις τί πρέπει να κάνεις διαβάζοντας το Ευαγγέλιο. Ο Ησαϊας προφητικά φωνάζει: <<Ω πάντες οι διψώντες, έλθετε εις τα ύδατα· και οι μη έχοντες αργύριον, έλθετε, αγοράσατε και φάγετε· ναι έλθετε, αγοράσατε οίνον και γάλα άνευ αργυρίου και άνευ τιμής>>. Ησαϊας, νε:1

Η διεύθυνσή μας

Αγίου Νικολάου 92
Μεγαλόπολη
Τ.Κ. 22200
Τηλ.: 27910.23270